Slideshow background

VakTaal kent een geweldige start

- Onder het motto ‘DOE MEE,TEL MEE’ financiert het Elisabeth Strouven Fonds het opleidingstraject VakTaal van Stichting WereldWijd met taal-en vakkennis voor vluchtelingen om zo hun kans om deel uit maken van de samenleving te verbeteren.

Ondertekening
Onlangs werd het contract getekend door bestuursvoorzitter Taco Bisscheroux van Stichting WereldWijd (rechts) en bestuurder Dik Mol van het Elisabeth Strouven Fonds (links). Het komende jaar kan de stichting mensen van buitenlandse afkomst woonachtig in de regio Maastricht/Heuvelland verder helpen met het project VakTaal.

Eerste certificaat voor Iraanse cursist
Vooruitlopend op de officiële ondertekening waren er al enkele cursisten gestart, daardoor kon al aan een deelnemer een certificaat metaalbewerking en lassen worden overhandigd. Abolreza uit Iran is enorm blij met het behalen van zijn lasexamen. Voor hem is dit certificaat een waardevolle bijdrage voor zijn toekomst. 

Plek voor cursisten
Er zijn op dit moment nog cursusplaatsen in Eckelrade beschikbaar. Zijn er mensen die ook graag de Nederlandse taal en een vak willen leren, neem dan contact op met Stichting WereldWijd. tel. 043-4083122 of info@stichtingwereldwijd.nl.

Meer informatie is ook te vinden op de website, klik hier.

Stichting WereldWijd
Stichting WereldWijd is al meer dan 30 jaar gespecialiseerd in het opleiden van mensen van allochtone afkomst. Een grote groep vakkundige vrijwilligers bieden basistrainingen in de Nederlandse taal, gecombineerd met cursussen als houtbewerken, lassen, metaal, textiel, elektrotechniek en computervaardigheden. 

VakTaal kent een geweldige start

Blijf op de hoogte en meldt u hier aan voor de nieuwsbrief