Slideshow background

OPEN HUIS en expositie Verbinding en Balans

- OPEN HUIS en expositie Verbinding en Balans

Op zondag 31 maart houdt het Elisabeth Strouven Fonds OPEN HUIS tussen 13.30 - 16.30 uur. U kunt dan geheel vrijblijvend ons pand aan de Abtstraat 3 in Maastricht komen bezichtigen en kennismaken met het fonds.
Naast kantoor dient ons pand ook als vergaderlocatie en expositieruimte. Dit is onder meer terug te zien in de inrichting. Wij hebben niet gekozen voor het gebruikelijke projectmeubilair, maar voor een concept waarbij wij meubilair van Maastrichtse ontwerpers en makers ‘leasen’. Dit gebeurt onder de naam Made in Maastricht.

Verder zijn er zondag rondleidingen en muzikale intermezzo's en kunt u voor de laatste keer genieten van de thema-tentoonstelling ‘Verbinding en Balans’ met werken van René Ziedses des Plantes en Clemens Maassen. Curator is Willem Jansen.

Rene Ziedses des Plantes
Ont-dekt de natuur voor ons in contrastrijke beelden van met name bomen en bergen. Kleurrijk, krachtig en tegelijk kwetsbaar. Zijn manier van kijken en het teruggeven van zijn ontdekkingen aan het publiek, is uitdagend. Hij moedigt ons aan om ons te verbinden met de natuur, onszelf en de ander.

Clemens Maassen
Hij schildert, ontwerpt en maakt installaties. Centraal in zijn werk staat het onderwerp balans. In zijn installatie Balance 5 heeft hij het idee van balans op succesvolle wijze op de proef gesteld. De bereikte stabiliteit wordt weliswaar van buitenaf bedreigd, maar vooralsnog trotseert Balance 5 de wind en blijft het resultaat van het spel met de zwaartekracht en de artistieke verbeelding van het concept evenwicht overeind.

Graag tot zondag!

Nieuwe foto-expositie Verbinding en Balans

Blijf op de hoogte en meldt u hier aan voor de nieuwsbrief