Slideshow background

Fondsen op naam

Fondsen op naam

Het Elisabeth Strouven Fonds beheert twee fondsen op naam:
Het Bonnefantenmuseum Fonds en Het philharmonie zuidnederland Fonds

Het Bonnefantenmuseum Fonds

Het Bonnefantenmuseum Fonds is geïnspireerd naar het Amerikaans voorbeeld van het ‘endowment fund’, waarbij het museum met een eigen fonds een onafhankelijke en duurzame bron van inkomsten creëert.

Het is het eerste zogeheten ‘fonds op naam’ dat met het Elisabeth Strouven Fonds is opgericht. Het Elisabeth Strouven Fonds beschikt over de ANBI status en beheert dit fonds. Het bestuur van het Bonnefantenmuseum bepaalt wat er met de giften gebeurt. Denk hierbij aan spraakmakende wisseltentoonstellingen, bijzondere aankopen, het behoud en beheer van de collecties en onderwijsprogramma’s. Op deze manier kan het museum blijven innoveren en investeren in kwaliteitsverbetering, nu en voor volgende generaties.

Voor meer informatie over Het Bonnefantenmuseum Fonds en de donatiemogelijkheden.

Het philharmonie zuidnederland Fonds

Het philharmonie zuidnederland Fonds is het tweede ‘fonds op naam’. Het Elisabeth Strouven Fonds beschikt over de ANBI status en beheert het fonds. Het bestuur van de philharmonie zuidnederland bepaalt wat er met de giften gebeurt. Hierdoor heeft het orkest een onafhankelijke bron van inkomsten, waardoor het kan blijven ontwikkelen en uitgroeien tot een van de toporkesten van Nederland en de euregio.

Met de giften wil het orkest onder meer prominenten gastdirigenten en -solisten aantrekken, instrumenten aankopen en educatieprojecten voor kinderen ontwikkelen.

Voor meer informatie over Het philharmonie zuidnederland Fonds en de donatiemogelijkheden.

Blijf op de hoogte en meldt u hier aan voor de nieuwsbrief