Slideshow background

Voorstelling NÈS verbindt

Met bijna zes uitverkochte zalen in het Kumulustheater was de nieuwe voorstelling NÈS (vertaling: nest) van de Vereniging Buurttheater Maastricht (BTM) een groot succes.

De voorstelling gaat over thuissituaties, geborgenheid, veiligheid en helaas vaak het ontbreken daarvan. 

Sociaal-maatschappelijke thema's
BTM is geen reguliere toneelclub, maar een sociaal artistiek theatergezelschap dat werkt met en voor buurtbewoners die geen of nauwelijks gebruik (kunnen) maken van het reguliere cultuuraanbod. Met eigen verhalen en indringende sociaal-maatschappelijke thema’s zoals vechten tegen armoede, het verlangen naar een veilig nest en het verzet tegen misbruik en (huiselijk) geweld worden in alle kleuren en vormen besproken en verwerkt in hun voorstellingen.

Herkenning en erkenning
Op gewaagde, humoristische, poëtische en soms surrealistische manier worden verborgen levenservaringen van spelers, leden en stadsgenoten onder de aandacht gebracht. Waar normaal niet over wordt gepraat, wordt nu zichtbaar gemaakt. Het delen van deze ervaringen roept bij veel mensen herkenning en erkenning op. Het gevoel van eigenwaarde en zelfvertrouwen voor zowel de spelers, het publiek als de bewoners in de wijk wordt daardoor vergroot.

Voor meer info over BTM klik hier

Blijf op de hoogte en meld u hier aan voor de nieuwsbrief