Slideshow background

Ouderen ontmoeten elkaar in Amby

Daar zorgt de Frans Hals Kompenei voor. Deze stichting maakt elk jaar een afwisselend activiteitenprogramma om zo veel mogelijk oudere bewoners uit de wijk Amby met elkaar in contact te brengen. 

Naast elkaar ontmoeten, wil de stichting ouderen uit hun isolement halen en stimuleren om actief te blijven, zodat ze zo lang mogelijk zelfstandig kunnen functioneren en wonen. Dit jaar zijn weer diverse sociaal-maatschappelijke en culturele activiteiten gepland, zoals theater- en museumbezoeken. Vrijdag 20 maart vindt de eerste activiteit plaats: een lunch in Hotel Management School Maastricht.

Volwaardige stichting
De Frans Hals Kompenei is 37 jaar geleden gestart op initiatief van een aantal bewoners uit de Frans Halsstraat in Amby. Wat begon als een vriendengroep die activiteiten voor de buurt organiseerde, is inmiddels uitgegroeid tot een volwaardige stichting die zich richt op alle 65+’ers in Amby en omgeving.  Naast het Elisabeth Strouven Fonds ondersteunen ook de gemeente Maastricht en Woningstichting Maasvallei dit initiatief.

Ouderen ontmoeten elkaar in Amby

Blijf op de hoogte en meld u hier aan voor de nieuwsbrief